Fisket i Alvesta och Åsnen

En fiskeupplevelse är bra mycket mer än fångsten. Här finns fisken, men också det där lilla extra. Vacker natur, spegelblanka vatten, och gott om svängrum. Välkommen till Alvestas fiskevatten!

Ungdomar på brygga

Alvesta är en lång och smal kommun med varierande landskap och sjöområden. I norr och väster hittar man mindre och mellanstora sjöar djupt inbäddade i gröna löv- och barrskogar. I söder finner man betydligt större sjöar som Åsnen, Salen och Femlingen.

Åsnen är Smålands näst största sjö och med sina många öar och otaliga vikar är den i det närmaste som en skärgård. Här finns uppemot 14 fiskearter när det vill sig. För att enkelt ta sig från ställe till ställe kan det vara bra med båt eller kanot vilket kan hyras på Torne camping eller Torne båt- och kanotcenter.

Familj på båttur

Fiskekort krävs för allt typ av fiske i området. Ofta har fiskevårdsföreningarna olika regler för vad fiskekortet inkluderar, kom ihåg att ta reda på det när du köper fiskekort.Vissa sjöars fiskekort kan köpas på Alvesta turistbyrå men också i byarna runtomkring Alvesta.

Det finns även ett digitalt fiskekort för ett flertal sjöar i norra och mellersta delarna av kommunen som inkluderar närmare 17 sjöar. Läs mer om det på fiskeriket.eu. I länken nedan finns en karta över alla fiskeområden i Alvesta - klicka för att ta reda på var du kan vända dig för köp av fiskekort.