Don Juan
Date: 6 October

Don Juan

Se & Göra Evenemang Kultur och konst

Fr. 100

Don Juan handlar om en människa som utan skrupler förgör, krossar och fördärvar olika personer som råkar komma i hans väg både själsligt och materiellt.

Beskrivning

Temat om hur priviligierade människor med makt och tillgångar har skyldighet att värdesätta och respektera dem som inte har denna plattform att är ytterst aktuellt idag. Både på en makronivå – nationer emellan med despotiska ledare som kränker medborgare, andras länder och folkrätt – och på en mikronivå individer emellan. Molières alter ego, betjänten Sganarelle, påtalar genom pjäsen att Don Juan måste välja en annan livsstil och sluta bete sig som djävulen själv. Han säger att Gud kommer att hämnas honom om han inte slutar behandla sina medmänniskor så illa. Om man lever som Don Juan i vår tid är det jordens undergång vi bör frukta.

Pjäsens röda tråd om den priviligierade elitens maktfullkomlighet är tidlös. I Don Juan är det Guds vrede som Don Juan inte fruktar, i vår tid är det jordens undergång. Vi vill känna att 1600-talet är nära men att vi speglar vår egen tid i Molières text.

Date & time (<% occasionResult.length %>)

Date Time Arena/Location
Friday 6 October 18:00 - 20:00 Thalia Alvesta Folkets hus