Utställning konsthantverk/design från Grimslövs folkhögskola.
Utställning konsthantverk/design från Grimslövs folkhögskola.
30 May Alvesta Utställningshall

Utställning konsthantverk/design från Grimslövs folkhögskola.

Evenemang Kultur och konst

Välkommen upp och njut av den årligen återkommande och fantastiska vårutställningen av Grimslöv folkhögskolas KHD elever.

Beskrivning

Varje år görs en utställning av eleverna från KHD på Alvesta Utställningshall, så även i år. Utställningen är en avslutning för kursen och kommer innehålla samlade verk gjorda av de aspirerande konstnärerna.

I utställningen ingår stora som små verk skapade i material som trä, metall och textil. Materialen möts och ger olika spännande uttryck. Eleverna har bland annat arbetat med en uppgift där de med inspiration utifrån en saga har skapat en varsin barnstol svetsad i metall.

“KHD bjuder i år in till en stark utställning med stor variation i uttryck, tankar bakom projekten och uttryckssätt. Det är en häftig känsla att se det gångna läsårets arbete koncentreras så på en plats i form av slututställningen”
Petter Thörne, lärare i design, KDH

“Jag har lärt mig att ta fram mina egna ideer och omsätta de till fysiska saker. Alla i klassen har så olika och spännande uttryck och det kommer att synas på utställningen. Missa inte den!”
Disa Falck, elev på KHD

Medverkande
Emelie Lindberg, Tobias Fransson, Linnea Storm, Nelly Johansson, Maja Söderberg Laanemäe, Nora Ekberg, Jonas Delefelt, Nienke Van Veen, Maja Rosenlind, André Sandolf, Olinde Peetre, Disa Falck, Karl Olsson, Sara Getén Freud, Emma Johannesson, Shanti Wernersson, Herman Almqvist, Josua Kärnbo, Betty Nilsson, Tasio Oyaguez, Birgitta Bergsten, Lisa Tillander, Emma Olofsson, Arvid Binder Ekedahl

Om utbildningen
KHD Konsthantverk/Design sträcker sig över 1-2 år och kännetecknas av stor kreativitet och många möjligheter. Genomgångar varvas med praktiskt arbete. Studierna vilar på hantverksmässig och konstnärlig grund kopplat till dagens behov och framtidens utmaningar.

Date & time (<% occasionResult.length %>)

30 May 10:00 - 16:00
31 May 10:00 - 16:00