Hanaslöv friluftsområde sommar
Hanaslöv friluftsområde sommar
Hanaslöv friluftsområde sommar
Hanaslöv friluftsområde sommar
Se & Göra Aktiviteter Vandring

Hanaslöv friluftsområde sommar

Hanaslöv är ett frilufs- och rekreationsområde som under hela året erbjuder besökare olika typer av sevärdheter och aktiviteter.

På sommaren är Hanaslöv friluftsområde ett lummigt skogsområde med möjlighet till bland annat vandring, orientering, löpning, cykling, MTB/Downhill och mycket mera. Hanaslöv är också platsen för en av Alvesta kommuns sägenplatser, Pockers kittel. Det är en håla i ett stort block. Hit gick man tigande och fastande den 1 maj. Man tvättade sig i hålans vatten och offrade en slant. På så vis botades man från sjukdom, men trodde man inte på kuren, fick man de sjukdomar andra botats för.

Spånenleden MTB startar vid vallaboden som man hittar vid starten av motionsspåret i Hanaslöv. Leden är på ca. 16 km och går som en loop och slutar vid starten.
Tänk på att det kan förekomma både cykling och vandring i båda riktningarna. Visa hänsyn och ta det lite lugnt vid skymda partier. Leden är uppmärkt med blå pilar.

På vintern är Hanaslöv en fantastisk anläggning för de som älskar att åka skidor, oavsett om man föredrar att åka på längden eller utför, för de som föredrar snowboard finns här en anlagd Fun Park och sist men inte minst en härlig pulkabacke med flera fina grillplatser.
I anslutning till backen finns Hanaslövsgården där man kan ta en fika eller bara en kopp kaffe.