Tyrolen -festplatsen i hjärtat av Småland
Tyrolen -festplatsen i hjärtat av Småland
Tyrolen -festplatsen i hjärtat av Småland
Se & Göra Aktiviteter Övrigt

Tyrolen -festplatsen i hjärtat av Småland

Välkomna att uppleva en unik folkparksmiljö mitt i den småländska skogen – nostalgipärlan Tyrolen. Festplatsen i Blädinge slog upp portarna våren 1962 och var redan då en välbesökt festplats med mängder av stora artister. Tyrolen bommade dock igen år 1978 och låg i dvala i 30 år, fram tills att föreningen “Tyrolens Vänner” tog sig an festplatsen.

Nu lever parken igen och idag bjuds det på allt från dans- och motorträffar till festivaler, marknader och konserter. I parken finns dessutom både en lekplats och ett museum. Det som är unikt för Tyrolen är alla målningar som konstnären Sven Truedsson skapade under 60-talet. Stora porträtt av dåtidens kändisar ramar in parken och dansbanans tak är smyckat med målningar av festande Tyrolerfolk. Utöver detta finns alla ingredienser som gör en klassisk svensk folkpark: kulörta lampor, skjutbana, lyckohjul, korvbar, dansbanor, och en stor utomhusscen.

Under säsongen varvas små och stora kulturevenemang med kafé och restaurangverksamhet, kärleksfullt lagad mat, och noga utvalda drycker. Varmt välkomna till Sextiotalsparadiset Tyrolen!
Hela programmet för sommaren hittar du på hemsidan och biljetter säljs via Tickster.